
Jos rakastat kauratoskaomenoita, nämä blondiet ovat sinua varten. Fiinin maun salaisuus on valkosuklaa.
Omena-kaurablondiet
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele voi ja valkosuklaa. Sulata varovasti mikrossa ja sekoita. Lisää sokeri ja kerma.
- Vatkaa huoneenlämpöiseen seokseen mukaan munat yksi kerrallaan.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 25 cm x 35 cm) leivinpaperilla. Sivele paperi kevyesti öljyllä ja levitä taikina vuokaan.
- Pese omenat. Poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä ne lomittain taikinan päälle ja painele osittain taikinaan.
- Yhdistä fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele ne omenoiden päälle. Lisää lopuksi valkosuklaapalat.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Vinkki! Rypistele leivinpaperi ja oio se sileäksi, niin se asettuu vuokaan helpommin.
Paistettuani tätä 1.5 tuntia 175 asteessa oli jo melkein kypsäksi paistunut. Taikina tehty reseptin mukaan.
Käsittämätön resepti - tässä täytyy olla jotain vikaa. Tein ohjeen mukaan, taikina oli täysin valuvan hyllyvää 30 min paiston jälkeen. Maku tyrmäävän äkkimakea ja vaisu. En suosittele kokeilemaan, meni hyvät aineet täysin hukkaan. Käytin 35x25 cm vuokaa, kuten ohjeistettiin -> selkeästi liian pieni eli pellille mieluummin? Pohjaan kannattaa lisätä reilusti kanelia/kardemummaa tms. jotta siihen saisi edes jotain makua.
Jännä juttu, että on negatiivisia kommentteja, meillä tämä on ollut oikein onnistunutta ja herkullista. 🤔
ON HYVÄÄ!! Taikina jää keskeltä just sopivan tahmaiseksi, pitää vain antaa jäähtyä kunnolla paistamisen jälkeen. Jos omenoista haluu jotain vähän parempaa niin tää on se!