
Näistä joulutortuista pitävät nekin, joille perinteiset luumumarmeladilla päällystetyt tortut eivät maistu. Torttulevyt päällystetään suitsait ranskankermalla, kuivatuilla luumuilla, omenalla, pähkinöillä ja kanelilla.
Luumu-omenatortut
Ainekset
Työvaiheet
- Asettele taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan noin 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuutioi luumut ja omenat arpanopan kokoisiksi paloiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita luumut, omenat, pähkinät, hunaja ja kaneli kulhossa.
- Sivele ranskankerma torttulevyjen päälle. Jaa luumu-omenatäyte ranskankerman päälle.
- Paista torttuja uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.
- Valuta halutessasi pinnalle hieman hunajaa ja viipaloi tortut.