
Kuivakakusta saat mehevämmän lisäämällä siihen maustamatonta jugurttia. Kakusta saa suklaisen, kun korvaat osan vehnäjauhosta kaakaojauheella.
Jugurttikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä omenasoseen tai banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen hedelmä-rasvaseos ja jogurtti.
- Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit korvata 1 dl vehnäjauhoja tummalla kaakaojauheella. Jos muussaat kakkuun banaania, lisää taikinaan loppuvaiheessa pari desiä puolen sentin kokoisia suklaapaloja.
Kuinka suuren osan vehnäjauhosta korvaan kaakaojauheella?
Jääkaapissa oli jämät turkkilaisesta jogurtista ja pöydällä ylikypsä banaani. Sitruunakin löytyi, joten päätin testata tämän kakun. Taikina oli ainakin hyvää, sitruunaista, koska oli iso sitruuna, josta tuli paljon mehua. Kakku on nyt uunissa. Ohjeeseen voisi lisätä sen missä vaiheessa sitruunan mehu lisätään taikinaan. Itse lisäsin sen banaani-rasvaseokseen.
Tästä on vuosien varrella kehkeytynyt "kuiva"kakku, jota leivon aina, kun pitää saada nopeasti maistuva ja mehevä kakku. Onnistuu aina. Itse teen yleensä banaanisoseella ja reilulla kupillisella rouheaa suklaata. Suklaana olen käyttänyt sitä mitä kulloinkin on kotona. Suklaalla voi myös hiukan muokata kakun makua. Sitruunaa on harvemmin kotona, mutta sen puuttuminen ei ole haitannut.