Maissileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, piimä, rasva ja suola paksupohjaisessa kattilassa. Keitä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia, vähän väliä sekoittaen. Jäähdytä haaleaksi.
- Lisää lämpöiseen taikinaan munat ja veteen sekoitettu sooda sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele pitkuliainen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
- Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
Ei onnistunut! Leipä jäi veteläksi vaikka oli uunissa tunnin. Pettynyt!
Ohjeessa on jokin virhe kun en minäkään onnistunut tuon ohjeen mukaan, veteläksi jäi leipä. Toinenkin tänään saman kokenut joten korjatkaa tuo ohje
Ei onnistunut tällä ohjeella. Maistoin eikä maku ollut kohdillaan. Koostumus muistuttaa 79raakaa pannukakkua... uunissa oli1 h 45 min eikä tosiaankaan kypsy.
Minullakin jäi leipä raa'aksi. Nyt on taidettu arvioida soodan määrä pahasti väärin.
No siis helppo nähdä, että nestettä (piimää) on aivan liikaa jauhoihin nähden; 1litra/5 DL jauhoja. En kyl rupea edes koettamaan tällä ohjeella, jatkan hyvän ohjeen googletusta, mutta tosiaan sivun ylläpitäjä voisi korjata tai poistaa vikaohjeen!
Aloitin leipomisen ja luin sitten kommentit😂koitin pelastaa tilanteen lisäämällä soodaa tuplat...jauhoja en viittinyt lisätä kun kuumennuksen jälkeen piimä/ jauhoseos muistutti pilatespalloa😁.
Lopputulos:taikina maistui 50 min paiston jälkeen samalta kuin ennen uunia,oli kenties vähän kiinteää. Maku ok,koostumus ei. Voisi toimia pelti”leipänä” vaikka tosiaan enempi pannaria muistuttaa. Huumorileipä.
mitäs jos muuttaisi jauhojen määrän 15dl
Tuosta ohjeesta puuttuu vehnäjauhot !!