
Amerikassa omenat kätketään taikinakuoren sisään. Piirakka maistuu parhaimmalta lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Mummo Ankan omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin taikina.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Murusta seos sormin tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Aloita täytteen valmistaminen leikkaamalla omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään sokeri, kaneli, suola ja jauhot. Ripottele seos tasaisesti omenaviipaleiden joukkoon.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Painele puolet taikinasta vuokaan (ø 23–24 cm) siten, että taikina peittää vuoan pohjan ja reilusti reunat. Kaaviloi toinen pala piiraan kanneksi.
- Nosta omenaviipaleet vuoan keskelle korkeaksi keoksi ja vuole päälle voita.
- Voitele reunat vedellä, peitä piiras taikinakannella ja nipistele reunat kiinni. Sivele piiraan pinta vedellä ja ripottele päälle hieman sokeria. Pistele haarukalla pintaan höyryaukkoja.
- Paista piirasta 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia. Laske lämpöä ja kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kaipaisin reseptiä myös gluteenittomana.