
Täydellinen karjalanpiirakka on sisältä pehmeä, päältä rapea ja rennosti rypytetty.
Karjalanpiirakat
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin riisipuuro täytteeksi. Lisää riisi kiehuvaan veteen. Hauduta muutama minuutti. Lisää maito samalla sekoittaen. Hauduta 40 minuuttia. Lisää suola.
- Valmista puuron hautuessa taikina. Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja sula voi. Vaivaa tasaiseksi.
- Rullaa taikinasta tanko. Jaa se 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä. Ripottele kakkaroiden päälle ruisjauhoa ja kokoa keoksi. Peitä keko leivinliinalla.
- Pulikoi kakkaroista ohuita, soikeita piirakankuoria. Ripottele ruisjauhoa päälle ja lado soikiot pinoon.
- Harjaa ylimääräiset jauhot kuorista ja levitä riisipuuroa niiden keskelle. Jätä reunoista noin sentti vapaaksi.
- Rypytä reunat. Nosta taikina sivuilta riisipuuron päälle. Painele sormenpäillä laskoksia keskeltä kohti kärkiä.
- Paista piirakoita 275 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta ja pohja saavat väriä.
- Voitele piiraat sulan voin ja veden sekoituksella.
Erittäin hyvä resepti. Keitin täytteen jo edellisenä päivänä. Sitä piti pehmittää kuumalla maidolla.