
Laskiaispulla on kevättalven unelmien täyttymys. Valmista pehmeä taikina, kohota se hyvin ja paista vaaleanruskeiksi pulliksi.
Pehmeä ja kuohkea laskiaispulla
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
-
Lisää jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.
-
Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
-
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Pyöritä tangoksi.
-
Leikkaa tanko pikkupullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Jos tuntuu, että pehmeä taikina tarttuu käsiin, lisää pyörittelyvaiheessa vähän jauhoja. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
-
Voitele pullat munalla. Sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja tai vain toista niistä makusi mukaan.
-
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.
-
Leikkaa pullista ”hattu” pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota tai lusikoi reilusti kermaa päälle. Nosta hattu paikoilleen.
-
Sirottele tomusokeria siivilän läpi päälle. Varsinkin lapset pitävät myös kinuskikastikkeesta.
Vinkki! Saat pullista pehmeitä, kun käytät jauhoja säästeliäästi.