
Jos et ehdi leipoa, paista laskiaiseksi nopea vuokapulla ranskanleivästä.
Laskiaisen vuokapulla
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa leipä 3 cm:n kuutioiksi ja levitä kuivahtamaan 3 tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita voi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm) ja vuoka uuniin lämpenemisen ajaksi.
- Yhdistä maito, munat, sokeri, kardemumma ja suola.
- Ota vuoka uunista ja kääntele leipäpalat voissa. Notkista marmeladi ja piilota marmeladinokareita leipäpalojen väliin. Murustele halutessasi joukkoon myös mantelimassaa. Kaada munamaito leivänpalojen päälle.
- Kypsennä vuokaa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito jähmettyy ja leipäpalojen pinta ruskistuu. Tarjoa vuokapulla haaleana kermavaahtonokareen kanssa. Säilytä jääkaapissa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.