Alkukesän herkut maistuvat tässä raikkaassa salaatissa.
Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Nosta sivuun.
- Kuori parsat vain jos kuori vaikuttaa paksulta, poista kova tyviosa. Pane parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 2–3 minuutin ajan, kunnes parsat ovat napakan pehmeitä. Nosta valumaan siivilään tai puhtaan talouspyyhkeen päälle.
- Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla ja nosta sivuun. Huuhdo ja siisti vuonankaali. Kuivaa se salaattilingossa tai talouspyyhkeen sisässä.
- Paloittele parsat sopiviksi suupaloiksi. Perkaa ja lohko mansikat. Paloittele vuohenjuusto. Kokoa salaatit annoksiksi lautasille, ripottele päälle silputtua tuoretta rosmariinia ja tarjoa heti salaatinkastikkeen kanssa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.