Nizzasta lähtöisin oleva ranskalainen tonnikala-munasalaatti tunnetaan jo ympäri maailmaa.
Nizzansalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja lohko munat. Huuhtele, valuta ja revi salaatti. Aseta se laakealle tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohueksi. Lohko tomaatit ja viipaloi kurkku.
Valuta tonnikaloista vesi pois siivilässä. Murenna kala ja lisää salaattiin.
Keitä papuja kiehuvassa vedessä 7–9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Valuta anjovisfileet, oliivit, kaprikset ja artisokansydämet. Paloittele artisokat.
Asettele kaikki aineet salaatin päälle vadille: reunoille kurkkua ja tomaattia, päälle sipulia, perunaviipaleet ja kokonaiset anjovikset keskelle. Niiden päälle oliivit, kaprikset ja viipaloidut artisokansydämet.
Sekoita kastikeaineet pienessä pullossa. Kaada kastike salaatin päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa 10 minuuttia. Tarjoa saman tien.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.