
Kookosmaito ja keltainen currytahna sävyttävät lihaporkkanapadan makumaailmaa.
Mausteinen liha-porkkanapata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa siistytty liha kuutioiksi ja ruskista palat öljytilkassa pannulla. Pane kattilaan loppu öljy, kuorittu ja silputtu sipuli, raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet, currytahna, jeera ja korianteri ja kuullota seosta sekoitellen, kunnes sipuli on pehmennyt ja maut ovat auenneet.
Lisää sekaan tomaattisäilyke, kookosmaito ja ruskistetut lihapalat, suola, sokeri, mustapippurirouhe sekä halutessasi currynlehdet. Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes lihapalat ovat murean pehmeitä.
Kuori ja paloittele porkkanat ja lisää palat padan sekaan noin 10–15 minuuttia ennen valmistumista, jotta ne kypsyvät, mutta ovat edelleen napakoita. Sekoittele pataa keittämisen kuluessa silloin tällöin ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Poista currynlehdet ja aseta lihapata tarjolle keitetyn riisin, maustamattoman paksun jogurtin, raikkaan raasteen ja esimerkiksi naan-leivän kanssa.
Vinkki! Kasvisvaihtoehto syntyy korvaamalla liha valutetuilla säilykekikherneillä.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia