
Tätä herkkua himoitsevat etenkin sitruunan ystävät ja kiireiset kokit: juhlien helpoin pikkuleipä ei vaadi näpertelyä. Sitruunainen pikkuleipä syntyy näppärästi pellillä.
Sitruunainen peltikeksi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muna, vanilja, hienoksi raastettu sitruunan kuori ja mehu joukkoon.
- Yhdistä leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhot taikinaan.
- Levitä taikina kaapimella leivinpaperille uunipellille. Rouhi pähkinät veitsellä ja ripottele päälle.
- Paista keksilevyä uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pähkinät saavat hitusen väriä. Anna keksilevyn jäädä vaaleaksi, jotta sisus pysyy herkullisen sitkeänä.
- Vedä levy leivinpapereineen työpöydälle ja leikkaa veitsellä neliöiksi, kun sen on vielä kuuma. Anna jäähtyä.
- Koristele keksit tomusokerilla. Voit halutessasi pursottaa keksien päälle raidoiksi lemon curdia. Pursotukseen voit käyttää leivinpaperista muotoiltua pussia.
Vinkki! Keksit säilyvät hyvinä, vaikka tekisit ne jo pari päivää ennen juhlia.
Tein testierän (rippijuhlia varten) ohjeen mukaan, mutta lopputulos oli enemmänkin pehmeä kuin sitkeä. Taikinasta tuli sen verran paksua että oli levitettävä sormin, lastalla ei olisi saanut levitettyä. Tuliko jauhoja liikaa vai oliko uunissa liian kauan?