
Täytetystä kääretortusta voi leikata annospaloja ja tehdä niistä suloisia leivoksia.
Kääretorttu on yksi helpoimmista gluteenittomista leivonnaisista. Paistamalla 3–4 uunipellin kokoista kääretorttupohjaa saat mehevän täytekakun ainakin 30 hengelle.
Täytetystä kääretortusta voi leikata annospaloja ja tehdä niistä suloisia leivoksia.
Lisäämällä taikinaan pari ruokalusikallista kaakaojauhetta syntyy unelmakääretorttu.
Kvittenikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin hillo.
- Halkaise kvitteni kuorineen, poista siemenet ja siemenkota. Leikaa paloiksi.
- Kiehauta vesi ja keitä paloja ilman kantta 15 minuuttia. Lisää sokeri ja kardemumma ja jatka keittämistä 15 minuuttia.
- Soseuta hillo sauvasekoittimella, mutta jätä hilloon joitakin paloja. Jäähdytä 15 minuuttia ja lisää lopuksi sitruunamehu.
- Levitä leivinpaperi uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä maissijauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.
- Levitä toinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle hieman sokeria. Kumoa kääretorttupohja päälle, anna jäähtyä hetki ja irroita paistopaperi varovasti. Jäähdytä kokonaan.
- Levitä kääretorttulevylle kvittenihilloa. Kääri levy napakalle rullalle pituussuunnassa leivinpaperin avulla. Anna vetäytyä paperin sisällä jääkaapissa vähintään tunti.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Levitä kääretortun päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Koristele kääretorttu haluamillasi eksoottisilla hedelmillä juuri ennen tarjoilua.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.