
Makusiirapit maustavat uunijuurekset ja salaatin. Kokeile myös riisipuuron päällä.
Appelsiinisiirappi ja tähtianissiirappi
Ainekset
Työvaiheet
Tähtianissiirappi
- Kiehauta kaikki aineet.
- Alenna hieman lieden lämpöä ja keitä, kunnes liemi on muuttunut sakeammaksi. Siirappi sakeutuu jäähtyessään.
- Jäähdytä mausteiden kanssa ja poista mausteet siirapista.
Appelsiinisiirappi
- Pese appelsiinit ja raasta kuoret. Purista appelsiinien mehu. Mehua tulee noin 2½ desiä. Keitä kuoriraastetta, mehua, sokeria ja kardemummaa 10–15 minuuttia, kunnes liemi on muuttunut sakeammaksi.
- Siivilöi siirappi tiheäsilmäisen siivilän läpi ja jäähdytä. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään.
Kokeile siirappeja riisipuuron päällä: