
Juustoinen makaroniruoka mac & cheese on nälkäisen pelastus.
Mac & cheese
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit puolikypsiksi pussin ohjeen mukaan. Valuta.
- Kiehauta paloiteltua kukkakaalia pari minuuttia. Valuta.
- Ruskista pekoniviipaleet, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi.
- Sulata kastiketta varten kattilassa voi. Lisää jauhot sirotellen, hämmennä hyvin ja anna kypsyä pari minuuttia.
- Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike on melko sakeaa.
- Lisää juustoraaste sekaan ja kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut ja kastike sileää ja sakeaa.
- Mausta muskottipähkinällä.
- Yhdistä makaronit, kukkakaali, pekonipalat ja juustokastike.
- Kaada vuokaan, ripottele päälle parmesaania ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Lue myös: Palaako maito pohjaan? Ota avuksi vesitilkka tai voinokare
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia