
Mausteinen kurpitsasose ja vaniljavanukas täydentävät ihanasti toisiaan. Purkkiin koottu jälkiruoka säilyy hyvänä pari tuntia.
Kurpitsa-vaniljaherkku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori, pilko ja keitä kurpitsapalat kattilassa niukassa vedessä pehmeiksi. Jäähdytä hetki.
- Soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Mausta sose.
- Kokoa jälkiruoka kerroksittain neljään noin desilitran vetoiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Laita pohjalle mysliä, sen päälle vanukaskerros, sitten mysliä ja kurpitsasosetta. Tee päällimmäinen kerros myslistä.
Tee jälkiruoka korkeintaan kaksi tuntia ennen tarjoamista.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.