
Rapu-moussekakun paras paikka on illalliskattauksen alussa.
Rapu-moussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna leipä tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuuston joukkoon crème fraîche, majoneesi, hienonnettu punasipuli ja tilli. Jätä muutama ravunpyrstö koristeeksi. Pilko loput pieniksi kuutioiksi. Lisää pilkotut ravut täytteen joukkoon.
- Purista sitruunan mehu. Kuumenna se kattilassa lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne sitruunamehuun. Sekoita, mutta älä keitä. Anna liivateseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita liuos varovasti täytteen joukkoon.
- Levitä täyte pohjan päälle. Peitä vuoka foliolla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua ravunpyrstöillä, sitruunaviipaleilla ja tillillä.
miksi ei kevyt tuorejuusto?