
Nam, raakadonitseja!
Richard McCormickin punajuuri-lakritsi-raakadonitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Poista taateleista niiden kivet ja laita suureen kulhoon.
- Pese punajuuri ja raasta se hienoksi taateleiden joukkoon.
- Sekoita keskenään kookosjauhot, lakritsi, vanilja ja inkivääri. Lisää kuiva-aineet taateleiden joukkoon ja ala vaivata taikinaa käsilläsi.
- Sulata kookosäljy vesihauteessa.
- Lisää kookosnektari, tahini, kookosöljy ja vesi.
- Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi, sitten pyörittele siitä noin golfpallon kokoisia pieniä palloja. Litistä pallojen pinta ja paina jokaisen keskelle pieni, noin puoleen väliin syvä aukko esimerkiksi lusikan varrella.
- Laita minidonitsit jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen: sekoita tahini, kookosnektari ja lakritsijauhe keskenään pienessä kulhossa.
- Koristele minidonitsit tahini-lakritsikuorrutteella ja ripauksella murskattuja kookoslastuja.
Vinkki!
Jos et löydä kaupasta mustaa tahinia, niin voit myös käyttää vaaleaa ja blendata sekaan muutaman mustaherukan tumman värin aikaansaamiseksi.