Lihapata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat sekä valkosipulit. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Ruskista lihat paistinpannulla muutamassa erässä ja laita pataan. Ruskista porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kevyesti. Paista herkkusienet ja kumoa lautaselle odottamaan.
- Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada vesi pataan. Lisää vettä pataan niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä. Hauduta uunissa 2–6 tuntia kannen alla.
- Lisää pataan kypsymisen loppuvaiheessa herkkusienet, valutetut pavut ja hillosipulit. Mausta chilikastikkeella. Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä tai uunissa kypsytettyjä kuoriperunoita, puolukkahilloa ja porkkanaraastetta.
Vinkki! Korvaa säilötyt pavut pakastetuilla vihreillä pavuilla. Anna jäisten papujen kuumentua 5 minuuttia padan seassa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia