Hirvi-kokkinisto
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista lihapalasta kalvot. Leikkaa liha noin 2-3 cm kuutioiksi.
- Kuumenna öljy valurautapadassa. Ruskista liha pienissä erissä. Lisää lopuksi kakki lihat takaisin pataan.
- Pilko kuoritut sipulit kuuteen osaan, halkaise valkosipulinkynnet ja lisää tomaattimurskan, pyreen ja mausteiden kanssa pataan. Lihapalojen pitäisi olla juuri ja juuri nesteen peitossa. Jos nestettä tuntuu olevan liian vähän, lisää vettä.
- Laita lihapata uuniin 200 asteeseen, ilman kantta. Kun päällimmäiset lihapalat ovat tummenneet (noin puolen tunnin kuluttua), sekoita ja vähennä lämpöä 175 asteeseen. Laita kansi päälle ja anna muhia ainakin kaksi tuntia. Neljäkään tuntia ei ole tälle ruualle liian pitkä paistoaika, kunhan muistat vahtia, ettei ruoka kuivu.
"Kokkinisto on maukas kreikkalainen perinneruoka, pitkään uunissa haudutettu lammaspata. Tämä ohje on meidän perheen kehittelemä savolaisversio lasten lempiruuasta."
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia