
Tuulihatut eivät nimestään huolimatta ole kaikkein keveimpiä herkkuja, mutta niitä nautitaankin vain muutama hyvän kahvin kanssa. Ellei iske himo.
Lemon curd -tuulihatut
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jäähdytä.
- Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
- Nosta taikinasta kahden teelusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Voit laittaa taikinan myös pursotinpussiin, jossa on tähtikoristeterä, ja pursottaa nokareet.
- Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ainakaan ensimmäisen 15 minuutin aikana. Tuulihatut lässähtävät herkästi, jos uuninluukun avaa. Jäähdytä.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Notkista tuorejuusto lusikalla ja vatkaa kerman kanssa napakammaksi vaahdoksi.
- Laita koristeterä pursotin-pussiin. Lusikoi lemon curdia pursotinpussin sisälle pitkin pussin reunoja. Lusikoi kermavaahto pussiin.
- Leikkaa tuulihatuista hattuosa pois. Pursota kermavaahtoa täytteeksi ja nosta hatut takaisin tuulihattujen päälle. Tarjoa tunnin sisällä täyttämisestä.
Vinkit!
- Tuulihatut kestävät hyvin pakastamista, mutta pakasta ne ilman täytettä. Leivonnaiset täytetään vasta tunti pari ennen tarjoilua ja säilytetään jääkaapissa.
- Kokeile täytteeksi hilloja, tuorejuustoja, suklaamoussea, sitruunakiisseliä tai mausta kermavaahto suklaarouheella tai marjoilla. Hienostuneen maun antaa tilkka alkoholia, esimerkiksi sitruslikööriä tai rommia.
- Sama ohje sopii myös suolaisille täytteille. Kokeile tuorejuustoja tai sekoita sekaan yrttejä, juustoraastetta, hienonnettua kinkkua tai katkarapuja.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.