Jogurttimarinoituja lampaanlihapaloja
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti liha ja kuivaa lihan pinta. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki marinadiainekset. Kaada seos lihapalojen joukkoon ja sekoita hyvin. Peitä kulho ja nosta lihat jääkaappiin maustumaan mielellään yön ajaksi.
- Pyyhi marinadi pois talouspaperilla ja asettele lihapalat uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 250–300 asteessa kypsiksi eli noin 15 minuuttia. Nosta kypsät lihapalat sivuun odottamaan.
- Valmista kastike. Kuullota kattilassa kuorittu ja silputtu keltasipuli, pieneksi silputut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää pannulle korianteri, juustokumina, kurkuma ja hetken päästä tomaattipyree. Kuumenna sekoittaen ja lisää loput kastikkeen ainekset.
- Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sekaan paahdetut lammaspalat.
- Tarjoa lampaanlihamuhennos keitetyn riisin, raikkaan salaatin, jogurttiraidan ja naan -leivän kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia