
Kinkkupizza leivotaan nyt muhkeaksi täytepitkoksi. Voit soveltaa pizzapitkojen täytettä kuten pizzan päällyksiäkin.
Pizzapitko
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pizzataikina: Kuumenna vesi mikronkestävässä kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon kulhoon. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää suola, öljyä ja jauhoja vähitellen ja vaivaa noin 10 minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia).
- Leikkaa täytteeksi tuleva kinkku ja paprika suikaleiksi.
- Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse kukin pala ohueksi suorakaiteeksi (koko noin 25 x 30 cm).
- Levitä tomaattipyreetä ohuesti kolmasosalle taikinan keskellä, lisää kinkku, paprika, juustoraaste ja basilika.
- Leikkaa sivuille jäävät taikinaosat parin sentin nauhoiksi. Nosta sivuilla olevat nauhat vuorotellen vasemmalta ja oikealta täytteiden päälle. Nosta pitkot varovasti leivinpaperoidulle uunipellille.
- Paista pizzapitkoja 250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Vinkki! Voit soveltaa pizzapitkojen täytettä kuten pizzan päällyksiäkin.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.