Sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Pese sitruunat hyvin ja raasta kuoret raastimen hienolla terällä. Lisää raaste taikinaan. Purista sitruunoiden mehu talteen.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä hieman ja kumoa kakku vuoasta.
- Pistele kakun pinta täyteen reikiä esimerkiksi hammastikulla.
- Sekoita tomusokeri ja sitruunoiden mehu. Levitä sokeriseosta kakun päälle lusikalla niin, että seosta valuu reikiin.
- Peitä kakku ja anna vetäytyä seuraavaan päivään. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa.