
Herkulliset donitsit kuorrutetaan tomusokeriseoksella tai upotetaan sulaan suklaaseen. Uppopaistetut donitsit eivät tykkää odottelusta, joten ne kannattaa syödä samana päivänä.
Tomusokerikuorrutteiset donitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munat ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi, jonka ei tarvitse olla niin kiinteää kuin sokerikakkua leivottaessa. Lisää vaahtoon maito ja mausteet. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan.
- Sekoita taikinaan lopuksi voisula. Älä vaivaa taikinaa.
- Kaaviloi taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Taikina on tarttuvaa, joten käytä apuna reilusti jauhoja.
- Ota juomalasilla taikinasta pyöreitä paloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Tee keskelle reikä.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Kokeile kuumuutta mittarilla tai vaalealla leipäpalalla.
- Uppopaista kolme donitsia kerrallaan kullanruskeiksi. Älä päästä niitä liian tummiksi. Laita donitsit talouspaperin päälle valumaan.
- Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen.
Vinkki! Kuorrutteena voit käyttää myös sulaa suklaata tai tehdä tomusokerikuorrutteen päälle suklaaraitoja. Donitsit ovat parhaimmillaan samana päivänä. Jos et syö niitä heti, pakasta ne.