
Kuusenkerkkäkakkuun tarvittavaa siirappia voi tehdä itse ja ostaa kaupasta. Kuusenkerkät kestävät hyvin pakastusta.
Kuusenkerkkäjuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini ja lisää keksimurskan joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle. Voit kostuttaa pohjaa vadelmamehulla.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään. Makeuta seos kuusenkerkkäsiirapilla ja sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lämmitä sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet sitruunamehuun. Kaada liivate-mehuseos rahka-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Sekoita samalla. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai kuusenkerkkäsiirappia.
- Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä vuoassa jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele kakku kuusenkerkillä.
Kuusenkerkkäsiirappi
- Laita kuusenkerkät väljään veteen yön yli likoamaan.
- Siivilöi kerkät seuraavana päivänä. Keitä kerkkiä vedessä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Siivilöi kerkät ja ota keitinvesi talteen.
- Laita keitinvesi kattilaan. Sitä pitäisi olla noin litra. Lisää sokerit. Keitä 1-2 tuntia ilman kantta, kunnes seos muuttuu tummaksi ja siirappimaiseksi. Jos haluat hyvin juoksevaa siirappia, voit vähentää keittoaikaa.