
Sitruunatahna tuo mahtavaa kirpeyttä vadelmaherkkuun. Jäädykejuustokakku on hyvä vierastarjottava, sillä sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan herkutteluhetkiä.
Jäädykejuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin vadelmahilloke. Sulata pakastevadelmat kattilassa. Lisää sokeri ja keitä seosta 10 minuutta ilman kantta. Anna jäähtyä.
- Valmista pohja. Murskaa keksit monitoimikoneella tai muovipussin sisässä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin.
- Paine pohja irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu ja suola sileäksi. Lisää juustoseokseen kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi nostelemalla.
- Kokoa kakku pohjan päälle vuokaan. Levitä vuokaan ensin puolet kerma-tuorejuustoseoksesta. Tiputtele päälle sitruunatahnaa ja keittämäsi vadelmahilloke. Kaada loppu kerma-tuorejuustoseos varovasti päälle ja tasoita pinta. Murustele päälle muutama suklaakeksi. Tiputtele pintaan myös sitruunatahnaa ja kokonaisia jäisiä pakastevadelmia.
- Nosta vuoka kelmutettuna pakastimeen vähintään 5 tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Nosta kakku huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen nauttimista.
Valmista kakku tällä ohjeella halkaisijaltaan 20 senttiseen irtopohjavuokaan. Jos käytät isompaa, esimerkiksi 24 senttistä vuokaa, valmista täyte puolitoistakertaisena!
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.