
Raparperi ja mansikka ovat klassikkoyhdistelmä, nyt jugurtilla raikastetun pannacotan päällä.
Jugurttipannacotta & paahdettua raparperia ja mansikkaa
Ainekset
Työvaiheet
- Upota liivatelehdet likoamaan reiluun kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Kuumenna kerma sokerin ja kardemumman kanssa kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatteet kuiviksi ja pudota kermaseokseen. Liuota sekoitellen. Anna kermaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon jugurtti. Kaada seos yhteen isoon lasikulhoon tai kahdeksaan pieneen jälkiruokamaljaan.
- Anna pannacotan jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kuori raparperinvarret kevyesti ja paloittele noin kahden sentin pituisiksi paloiksi. Poista mansikoiden kannat ja halkaise isot mansikat kahtia. Sekoita raparperien ja mansikoiden joukkoon kulhossa sokeri ja kaada ainekset sitten leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda raparperia ja mansikkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Lusikoi paahdettua raparperia ja mansikoita hyytyneen pannacotan päälle varovasti.