
Gubbröra eli muna-anjovistahna sopii mainiosti salaatinlehden päällä tarjoiltavaksi. Suolaisia makupaloja on ihana napsia suuhun.
Muna-anjovissalaatti eli gubbröra
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä munat koviksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja pilko munat pieniksi kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla.
- Valuta ja paloittele anjovikset. Sekoita munat, anjovikset, tilli ja ruohosipuli keskenään. Mausta pippurilla.
- Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen öljy, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen keltuainen.
- Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon ja käynnistä se. Sekoita, kunnes majoneesi on tasaista ja sakeaa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
- Yhdistä muna-anjovisseos ja majoneesi. Tarkista maku.
- Irrottele salaatinlehdet, huuhdo ja kuivaa ne vadille. Lusikoi päälle gubbröraa, murenna pinnalle hapankorppuja ja viimeistele yrteillä. Tarjoa saman tien.