
Kaura rapsahtaa ihanasti hampaissa juuri ennen pehmeää persikkaa. Rapean kaurahunnun alle sopivat myös omena-, luumu- ja päärynälohkot tai marjat.
Jos et jaksa tehdä piirakkapohjaa, kokeile helppoa ja supersuosittua omena-kaurapaistosta. Tässä sen resepti.
Kauramurupiirakka tuoreista hedelmistä
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kaikki murotaikinapohjan kuivat aineet kulhoon.
- Lisää voi tai margariini. Rasva voi olla jääkaappikylmää, mutta pilko se pieniksi kuutioiksi. Nypi kuivat aineet ja rasva tasaiseksi seokseksi. Tämän vaiheen voi tehdä myös monitoimikoneen teholeikkurilla. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Tee taikinasta pallo. Sujauta taikina pussiin tai kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin kahdeksan minuuttia.
- Pese ja halkaise persikat, ota kivi pois. Leikkaa persikanpuolikkaat lohkoiksi. Ripottele sokeri joukkoon ja kaada ne esipaistetulle pohjalle.
- Valmista murupäällinen. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon sulatettu voi, jauhot, sokerit, kardemumma ja suola. Painele murut tiiviisti persikoiden päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa puoli tuntia. Kokeile persikoiden kypsyyttä tikulla. Jos pinta tummuu liikaa, laske lämpö 180 asteeseen ja laita folio päälle.
- Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
- Kauramuruun voi sekoittaa pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita.
- Rapean kaurahunnun alle sopivat peiteltäväksi myös omena-, luumu- ja päärynälohkot tai marjat.
- Voit myös oikaista ja käyttää valmista murotaikinaa.