
Lohipullat saavat peitokseen seesaminsiemeniä ja soosikseen pehmeän remouladen. Maussa hurmaavat inkivääri, piparjuuri ja korianteri.
Lohipyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Laita lohipala 20 minuutiksi pakastimeen. Leikkaa kohmeinen lohi pieniksi paloiksi ja hienonna tehosekoittimessa. Jätä massaan sattumia. Voit leikata lohen myös veitsellä hyvin pieneksi silpuksi.
- Vatkaa muna kevyesti. Silppua kevätsipulit.
- Sekoita kaikki lohipulla-ainekset yhteen. Paista pannulla pari koepullaa ja lisää halutessasi suolaa ja sitruunamehua tai muuta maustetta.
- Pyörittele massasta pieniä lohipullia. Laita lautaselle paahdettuja seesaminsiemeniä ja pyörittele pullat siemenissä.
- Paista paistinpannulla tai kypsennä uunissa uunipellillä 200 asteessa 10–15 minuuttia.
- Tarjoa esimerkiksi sydänsalaatin ja remouladekastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos et löydä kaupasta valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä, paahda ne itse kuumalla, kuivalla pannulla. Voit pyytää kaupassa, että lohi jauhetaan valmiiksi.
Remouladekastike
- Hienonna kurkku hyvin hienoksi. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
- Sekoita majoneesi, tilli, kapris ja rakuuna. Lisää kurkut.
- Anna kastikkeen maustua yön yli jääkaapissa, vähintään pari tuntia.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/