Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen

Lohiseljankan valmistat nopeasti pakasteista.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Helppo lohiseljanka

Ainekset

2
rkl
öljyä
200
g
pakastekasvissuikaleita
1
l
vettä
2
kpl
kalaliemikuutioita
2
rkl
tomaattisosetta
600
g
pakastelohikuutioita
1
rkl
kaprista
1
kpl
suolakurkkua
Lisäksi
tillisilppua
smetanaa
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sulatetut kasvissuikaleet. Lisää vesi ja hienonnetut kalaliemikuutiot. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  2. Lisää tomaattisose ja lohikuutiot. Kiehauta seos. Pane sekaan kaprikset ja hienonnettu suolakurkku.
  3. Kuumenna vielä viitisen minuuttia. Tarjoa smetanan, tillisilpun ja paahdetun ruisleivän kanssa.
Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Pakkaspäivän ilo on nopeasti syntyvä kalasoppa.
Pakkaspäivän ilo on nopeasti syntyvä kalasoppa.

Pikainen seljanka ui lautaselle pakastealtaasta. Liemen hyvän maun salaisuus on piparjuuritahna.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kalaseljanka

Ainekset

l
kalalientä
2
laakerinlehteä
½
tl
valkopippuria
1
tl
maustepippuria
4
rkl
tomaattipyrettä
2–3
rkl
piparjuuritahnaa
1
pss (250 g)
pakastejuuressuikaleita
1
rs (300 g)
pakastekalaa kuutioina
1
pss (180 g)
isoja katkarapuja
1
maustekurkku
1
ruukku tilliä
1
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
tlk (120 g)
smetanaa
(2
rkl
kapriksia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna kalaliemi isossa kattilassa. Lisää laakerinlehdet, pippurit, tomaattipyre ja piparjuuritahna. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää pakastekasvikset ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  3. Huuhtele katkaravut siivilässä haalealla vedellä ja valuta. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Lisää ainekset keittoon.
  4. Kuumenna keitto, mutta älä keitä. Mausta suolalla. Tarjoile smetananokareen ja halutessasi kapristen kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Joka kokki valitsee keittoon lempitortellininsa ja raastaa lopuksi päälle reippaasti parmesaania.
Joka kokki valitsee keittoon lempitortellininsa ja raastaa lopuksi päälle reippaasti parmesaania.

Tortellinit pelastavat kun on sudennälkä. Jo yhdestä paketista saa riittoisan keiton.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-tortellinikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
rkl
öljyä
1
l
kanalientä
1
pkt (250 g)
tortellineja
1
pss (200 g)
pakastettua lehtipinaattia
1
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinversi ja sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, porkkanaa ja selleriä 3–5 minuuttia. Kaada liemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna sopan hautua 10 minuuttia.
  3. Lisää pasta ja pinaatti keittoon. Keitä 5 minuuttia. Hienonna joukkoon persilja. Mausta soppa suolalla ja pippurilla.
  4. Raasta lopuksi joukkoon parmesaania.

Vinkki! Saat keitosta kasvisversion käyttämällä kasvislientä sekä sieni- tai pinaattitäytteisiä tortellineja.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Tässä minestronessa pastan korvaa terveellinen kvinoa.
Tässä minestronessa pastan korvaa terveellinen kvinoa.

Siskonmakkarakeitto lainaa ideoita Italiasta. Tomaattinen soppa lämmittää ja täyttää.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siskonmakkara-kvinoaminestrone

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
porkkana
1
varsisellerinvarsi
3
rkl
öljyä
l
lihalientä
1
dl
kvinoaa
1
pkt (500 g)
siskonmakkaraa
1
tlk (400 ml)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
½
rkl
balsamiviinietikkaa
½–1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit, kuutioi porkkana ja sellerinvarsi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita, porkkanaa ja sellerinvartta muutama minuutti. Kaada joukkoon lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää kvinoa. Purista siskonmakkarat kuoresta parin sentin paloina suoraan kiehuvaan liemeen. Sekoita joukkoon tomaatit ja balsamietikka.
  4. Keitä soppaa keskilämmöllä 20–25 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Lisukkeesta tulee lautanen, jos tarjoat keiton paahdetun maalaisleivän sisältä.
Lisukkeesta tulee lautanen, jos tarjoat keiton paahdetun maalaisleivän sisältä.

Oluen maustama cheddarjuustokeitto on ihanan täyteläinen talviherkku.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Cheddarkeitto ja sitruunaiset herkkusienet

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
omena
2
rkl
voita
2 + 6
dl
kanalientä
1
tlk (33 cl)
tlk (33 cl)
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
pss (150 g)
cheddarjuustoraastetta (esim. Valio)
2
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
dijoninsinappia
2
dl
ruohosipulia
Lisäksi
1 pyöreä rapeakuorinen maalaisleipä tai 4 isoa sämpylää
sitruunaherkkusieniä
Sitruunaiset herkkusienet
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

Cheddarjuustokeitto

  1. Kuori ja silppua sipulit ja omena.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuleita ja omenaa 3–5 minuttia. Kaada joukkoon 2 dl kanalientä ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipulit ja omena sauvasekoittimella.
  3. Laita kattila takaisin liedelle. Lisää joukkoon loppu liemi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää tuorejuusto ja anna sulaa.
  4. Yhdistä juustoraaste ja maissitärkkelys. Sekoita ne keiton joukkoon. Lisää sinappi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa ja keitto saostuu.
  5. Hienonna ruohosipuli keiton joukkoon.

Sitruunaiset herkkusienet

  1. Viipaloi herkkusienet ja hienonna valkosipuli. Purista puolikkaan sitruunan mehu.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja valkosipulia 5–8 minuuttia, kunnes sienet ovat hieman ruskistuneet. Kaada pannulle sitruunamehu. Anna sen kiehahtaa ja imeytä sieniin. Mausta suolalla. Tarjoile juustokeiton lisukkeena.

Leipäkuori

Voit tarjoilla juustokeiton paahdetun leivän sisältä. Koverra leipä kulhoksi. Paahda leipää 200-asteissa uunissa 5–8 minuuttia. Kauho leivän sisään keittoa, raasta päälle hieman juustoa ja paahda uunissa vielä 5 minuuttia. Tarjoile heti.

Kommentit (0)