
Ranskalainen broilerinmaksapatee
Ainekset
Työvaiheet
Ota maksa sulamaan hyvissä ajoin. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista sulaneesta maksasta kalvot.
Kuullota sipulia pannulla voissa. Lisää maksa ja timjami pannulle. Jatka paistamista miedohkolla lämmöllä noin 4 minuuttia. Lisää portviini ja paista vielä muutama minuutti. Maksa saa näyttää sisältä hieman punertavalta.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita maksa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää sen verran kermavaahtoa, että massa on pehmeää. Mausta patee suolalla ja pippurilla ja lusikoi yhteen keskikokoiseen vuokaan tai tee pieniä annoksia. Peitä kelmulla. Nosta patee jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Voit tehdä pateen pinnalle tasaisen pinnan kirkastetusta, eli sulatetusta voista. Sulata voi miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetken. Kaada voi pieneen kannuun varovasti siten, että vaalea osa voista jää kattilaan. Kaada kirkas voisula maksapateen päälle.
Koristele patee yrteillä tai pippurilla. Tarjoa paahdetun maalaisleivän tai patonkiviipaleiden kanssa.