Täytetty kalkkunarulla
Ainekset
Työvaiheet
Koristeluun
tuoretta timjamia
-
Valmista ensin täyte. Hienonna sienet ja kuullota pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut.
-
Lisää silputtu purjo ja anna sen pehmetä muutama minuutti. Mausta seos liemikuutiolla, timjamilla ja mustapippurilla.
-
Leikkaa kalkkunafilee paksuimmasta kohdasta halki siten, että puolet jäävät kuitenkin kiinni toisiinsa. Nuiji filee kevyesti samanpaksuisesti joka puolelta.
-
Ripottele leivinpaperin päälle ruokalusikallinen paprikajauhetta ja lado pekonisuikaleet päälle.
-
Nosta kalkkunafilee pekonin päälle. Ripottele toinen ruokalusikallinen paprikaa fileen päälle ja levitä täyte sen päälle.
-
Kääri kalkkunafilee pidemmältä sivulta alkaen rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Kiedo rulla ensin leivinpaperiin ja paketoi vielä tiiviisti alumiinifolioon.
-
Nosta rulla uunivuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti. Jäähdytä hyvin kääreessään.
-
Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kylmänä tai lämpimänä. Koristele tuoreella timjamilla.
Vinkki! Voit paistaa rullan myös sellaisenaan. Sido se tällöin puuvillalangalla ja ruskista kauttaaltaan nopeasti paistinpannulla. Paista lopuksi uunissa kuten ohjeessa. Pinnasta tulee rapeampi ja kuivempi.