Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Tästä ystävä ilahtuu! Laatikkoruoka vain paranee lämmittäessä.
Tästä ystävä ilahtuu! Laatikkoruoka vain paranee lämmittäessä.

Broilerilaatikko valmistetaan vaihteeksi riisi-ohra-seoksesta. Makua laatikko saa ananaksesta, fetasta ja maissista.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerilaatikko

Ainekset

2
dl
riisi-ohra-suurimoita
500
g
broilerisuikaleita
200
g
ananaspaloja
pieni pala purjoa
200
g
fetaa
200
g
pakastemaissia
1
rkl
yrttimausteseosta
6
dl
kanalientä
200
g
ranskankermaa
1
tl
mustapippuria
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Voitele uunivuoka. Valuta marinoimattomat broilerisuikaleet. Ripottele pinnalle suolaa ja valkopippuria. Siivilöi ananaspalat. Ota mehu talteen. Silppua purjo ja murenna feta.
  2. Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta yrttimausteseoksella ja kumoa vuokaan. Sekoita kanaliemi, ranskankerma ja ananaksista jäänyt mehu. Mausta pippurilla ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  3. Paista ruokaa 200 asteessa uunin alatasolla 45–60 minuuttia. Lisää tarvittaessa kanalientä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Lastaa salaatti veneeseen, niin pikkuhaarukkaan tulee vauhtia.
Lastaa salaatti veneeseen, niin pikkuhaarukkaan tulee vauhtia.

Kauramakaronilaatikossa ovat viljat ja proteiinit samassa paketissa. Tarjoa lisukkeeksi kasviksia hauskassa paprikaveneessä.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-makaronilaatikko ja paprikaveneet

Ainekset

Broileri-makaronilaatikko
350
g
kaurapastaa (Torino)
vettä ja suolaa keittämiseen
1
pkt (350 g)
broilerin paistijauhelihaa
1
pkt (120 g)
broileripekonia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria
Munamaito
7
dl
kauramaitoa
2
munaa
1
tl
suolaa
Pinnalle
3
kaurahapankorppua
Paprikavene
3
suippopaprikaa
½
kurkkua
1
rs
minitomaatteja
Pohjalle
jugurttikastiketta
200
g
turkkilaista jugurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Broileri-makaronilaatikko

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna broileripekoni. Siirrä se kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää broilerijauheliha ja paista se pekonin rasvassa. Lisää paistamisen aikana sipulit. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  2. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia.
  3. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää broileriseos ja kääntele sekaisin. Kumoa seos voideltuun vuokaan.
  4. Yhdistä kauramaito, munat ja suola. Kaada ainesten päälle. Ripottele päälle murskatut hapankorput. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin.

Vinkki! Huomaa, että kaurapasta sisältää myös vehnää.

Paprikavene

  1. Huuhdo ja halkaise suippopaprikat. Huuhdo kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkut kuutioiksi.
  2. Levitä suippopaprikoiden pohjalle jogurttikastiketta ja ripottele päälle kasvikset.
  3. Tarjoa lisäkkeenä. Ensin kasvikset voi syödä veneestä ja lopuksi rouskuttaa koko veneen kannasta kiinni pidellen.

Jugurttikastike

  1. Sekoita kastikkeen ainekset. 

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Stroganov maistuu perunamuusin tai keitetyn riisin kanssa.
Stroganov maistuu perunamuusin tai keitetyn riisin kanssa.

Venäläinen klassikkoruoka lämmittää varpaisiin asti.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Stroganov

Ainekset

500
g
naudan palapaistia tai ulkofilettä
2
sipulia
1
porkkana
1
rs (200 g)
herkkusieniä
2 + 4 + 2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
tomaattipyrettä
5
dl
lihalientä
1
laakerinlehti
2
tl
vahvaa sinappia
½–1
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
¼
tl
mustapippuria
2
suolakurkkua
1
dl
hillosipuleita
½
ruukkua persiljaa
Lisäksi
1
prk
smetanaa

Työvaiheet

  1. Nosta liha huoneenlämpöön tunniksi. Pilko se 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja porkkana kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.
  2. Sulata 2 rkl voita pannulla tai isossa kasarissa. Ruskista sipulia ja porkkanaa 3–5 minuuttia ja laita ne sivuun odottamaan. Lisää pannulle voita ja ruskista lihat parissa erässä. Sekoita viimeisten lihojen joukkoon vehnäjauhot. Ruskista 2–3 minuuttia. Lisää tomaattipyre ja anna sen lämmetä.
  3. Yhdistä paistetut lihat, sipulit ja porkkanat kattilassa tai kasarissa. Kaada joukkoon lihaliemi. Lisää laakerinlehdet, sinappi, suola ja pippurit. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä tunnin.
  4. Paista herkkusieniä pannulla voissa 5 minuuttia. Lisää ne pataan. Lisää kuutioidut suolakurkut ja kokonaiset hillosipulit. Hienonna lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa. Lisää annoksiin 1–2 rkl smetanaa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Peltiherkusta nauttii helposti isokin sakki.
Peltiherkusta nauttii helposti isokin sakki.

Halloumi sopii uuniruokiin, sillä se maistuu herkulliselta grillattuna eikä sula.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen halloumipelti

Ainekset

1
iso munakoiso
1
kukkakaali
2
punasipulia
1
dl
manteleita
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juustokuminaa
2
tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
3
pkt (600 g)
halloumijuustoa
Koristeeksi
1
dl
granaattiomenan siemeniä
1
ruukku korianteria ja/tai lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja paloittele munakoiso ja kukkakaali. Kuori ja viipaloi sipulit. Siirrä kasvikset ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Valuta päälle öljy ja ripottele mausteet. Sekoita mausteet tasaisesti aineksiin.
  2. Viipaloi halloumi kasvisten päälle.
  3. Paahda ruokaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset kypsyvät ja juusto ruskistuu. Voit paahtaa ruokaan lopuksi pintaväriä uunin grillivastuksilla parin minuutin ajan.
  4. Koristele ruoka granaattiomenan siemenillä ja yrteillä.

Vinkki! Turkkilainen jugurtti sopii tämän kasvisruuan kastikkeeksi.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Amerikassa mac & cheese on lohturuokien ykkönen.
Amerikassa mac & cheese on lohturuokien ykkönen.

Kylmän illan toiveruokalistalla on tuhti ja pehmeä mac & cheese, jossa maistuvat paahdettu kukkakaali ja pekoni. Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-pekoni-pastavuoka eli mac & cheese

Ainekset

1
(n. 800 g)
kukkakaali
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
pkt (170 g)
pekonia
200
g
täysjyvämakaronia (esim. isoa putkimakaronia)
1 l vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
1
pkt (250 g)
notkeaa cheddarsulatejuustoa (Valio Koskenlaskija Ruoka)
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
dl
parmesaania raastettuna
Vuokaan
1
rkl
voita
Pinnalle
1
dl
kuivahtanutta leipää murennettuna
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja halkaise kukkakaali. Irrota kukinnot ja paloittele varsi. Kumoa palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä ja pöyhi sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna pekonit ja ripottele ne kukkakaalien lomaan. 
  2. Nosta pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, anna ainesten paahtua noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pasta.
  3. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ne hyvin ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kukkakaali-pekoniseos. Voitele iso uunivuoka ja kumoa pasta-kukkakaaliseos vuokaan.
  4. Sekoita cheddarsulatejuusto, ranskankerma, sinappi ja parmesaani keskenään. Valuta kastike vuokaan ainesten päälle. Ripottele päälle loput parmesaanit ja leipämurut.
  5. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja nosta vuoka uuniin. Gratinoi 20–25 minuuttia, kunnes pasta saa kauniin värin.
     

Kommentit (0)