Fetatäytteiset lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä, kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Sekoita molemmat jauhelihan kanssa kulhossa. Lisää vesi, perunajauhot, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Kostuta kädet vedellä ja muotoile taikinasta pieniä levyjä tai ympyröitä. Nosta jokaisen levyn päälle pala fetaa. Pyörittele taikinapala kiinni ja muotoile lihapullaksi.
Nosta lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.
-
Huuhtele salaattiaineet ja pieni ne. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Nauti kreikkalaisesta ateriasta.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia