Pekonin sisällä on mureaa jäniksenpaistia.
Jäniskääryleet
Ainekset
Työvaiheet
- Ota jänis sulamaan jääkaappiin tai kylmiöön kaksi vuorokautta ennen keittämistä. Nosta huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- Kuori ja paloittele juurekset. Ruskista huoneenlämpöinen liha nopeasti voissa pannulla tai padassa juurespalojen kanssa. Nosta ne kaikki sen jälkeen kannelliseen pataan. Lisää mausteet ja punaviini. Sulje padan kansi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Alenna lieden lämpö 150–170 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 1–2 tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista.
- Irrota lihapalat luista ja paloittele annospaloiksi. Säästä paistoliemi ja kasvikset. Kääri jokaisen palan ympärille Amerikan pekonia ja nosta palat uunivuokaan.
- Kastiketta varten painele uunissa kypsyneet kasvikset siivilän läpi paistoliemeen. Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita jauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta kiehuva liemi kaatamalla jauho-vesiseos koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Kiehauta uudelleen, kunnes kastike on saennut.
- Kaada kastike vuokaan kääryleiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti.
Vinkki! Voit hauduttaa lihan kypsäksi leivinpaperilla vuoratulla, reunallisella uunipellillä. Peitä pelti hyvin foliolla.