
Paahtopaisti on helppo juhlaruoka kunhan muistat ottaa lihan huoneenlämpöön ennen kypsennystä sekä annat lihanpaistomittarin mitata paistin oikean sisälämpötilan.
Paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen kypsennystä. Leikkaa paistin pinnalta mahdolliset kalvot terävällä veitsellä.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Ruskista paahtopaisti kauttaaltaan pannulla kauniin ruskeaksi. Nosta paisti uunivuokaan. Hiero lihan pinnalle suolaa ja mustapippuria.
- Pistä lihanpaistomittarin kärki paistin keskelle. Kypsennä uunissa 125 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Näin paahtopaisti jää sisältä vielä punertavaksi.
- Kääräise paahtopaisti alumiinifolioon vetäytymään 15 minuutiksi. Leikkaa liha terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa paahtopaistin kanssa voissa paistettuja sipuleita ja porkkanoita sekä mustaherukkahyytelöä.
Vinkki! Suolamäärän voit itse säädellä mieleiseksesi.