
Lempeän tulinen kalapata hurmaa maullaan ja upealla värillään.
Bataatti-aprikoosi-kookoskalapata
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja pilko bataatit reiluiksi lohkoiksi. Viipaloi sipuli ja valkosipulit. Pilko aprikoosit pieniksi. Kuori ja lohko tomaatit. Tomaatti kuoriutuu siististi, kun kastat sen ensin nopeasti kiehuvaan veteen. Poista tomaatin siemenet.
Huuhtele kalafileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Paista fileet kuumassa öljyssä pannulla nopeasti, kunnes pinta on haalean kullanruskea. Siirrä paistetut fileet odottamaan.
Valuta isoon kasariin tai pinnoitettuun kattilaan öljyä. Laita bataattikuutiot paistumaan. Lisää sipuli, valkosipuli, aprikoosit ja tomaatit. Anna paistua muutama minuutti.
Kaada kasvisten päälle kasariin kookosmaito. Mausta chilillä ja suolalla. Anna kiehua 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää keittämisen loppuvaiheessa kalafileet.
Koristele valmis kalapata korianterilla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia