
Lihapullissa on säväys valkosipulia ja aurinkokuivattua tomaattia. Lihapullat tarjoillaan mehevässä tomaattikastikkeessa.
Italian mamman lihapullaspagetti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin lihapullat: Kuori ja hienonna valkosipulit. Voit halutessasi kypsentää ne öljytilkassa pannulla tai mikrossa.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita sipulisilppu ja tomaattipalat jauhelihan joukkoon. Mausta parmesaanilla, persiljalla, suolalla ja pippurilla. Kääntele munat massaan.
- Pyörittele pieniä pullia. Mittaa jauhot lautaselle ja pyöräytä pullat jauhoissa. Paista pannulla öljyssä kypsiksi.
Tomaattikastike:
- Kuori valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat hieman ruskistuneet. Lisää pannulle kuoritut tomaatit liemineen ja mausteet. Anna hautua kannen alla keskilämmöllä noin 25 minuuttia. Poista valkosipulit kastikkeesta.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta lävikössä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Viimeistele parmesaanilla ja basilikalla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia