Grillattu vihannessalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero paprika kauttaaltaan öljyllä. Laita paprika kuumaan grilliin ja anna mustua kauttaaltaan. Laita mustunut paprika kulhoon ja peitä kelmulla. Anna olla kelmun alla noin 30 minuuttia. Kuori ja halkaise ja leikkaa isohkoiksi paloiksi.
- Ota kukkakaalista kukinnot irti. Keitä kattilassa 2–3 minuuttia. Valuta hyvin. Tee yrttiöljy yhdistämällä kaikki aineet öljyn joukkoon. Laita sivuun odottamaan grillaamisen ajaksi.
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja fenkoli paksuhkoiksi viipaleiksi ja sipulinvarret kolmeen tai neljään osaan. Voitele kaikki kasvikset öljyllä. Grillaa ensin munakoisot ja kesäkurpitsat, sitten fenkolit ja kukkakaalit. Grillaa lopuksi sipulinvarret.
- Kaada yrttiöljy lämpien vihannesten päälle. Tarjoa heti esimerkiksi lihavartaiden kanssa tai anna marinoitua kylmässä vähintään 1 tunti.
Vinkki! Grillattu vihannesalaatti sopii myös kalan ja kanan lisukkeeksi.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.