
Perunasalaatti Marco Hietalan tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat kuorineen ja jäähdytä. Tällä välin kuori omena ja paloittele pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Silppua myös purjo. Pilko herkkukurkut. Sekoita omena, sipulit, purjo ja kurkku yhteen.
- Kuori perunat ja viipaloi.
- Sekoita majoneesin joukkoon kiehuvaa vettä vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
-
Levitä astian pohjalle reilu kerros perunoita ja niiden päälle omenaseosta. Kaada kastiketta päälle. Valmista seuraavat kerrokset samalla tavalla ja kaada päällimmäiseksi kastiketta.
-
Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa peitettynä. Vähän ennen tarjoilua leikkaa emmental kuutioiksi ja laita salaatin päälle. Koristele silputulla ruohosipulilla tai persiljalla.
Vinkki! Voit valmistaa salaatin myös siten, että sekoitat kaikki aineet keskenään. Tällöin perunaviipaleet rikkoutuvat, mutta maku on yhtä mehevä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.