Suppilovahverot sopivat hyvin yhteen lohen kanssa.
Lohifilee Wellington
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta pakastetaikina sulamaan hyvissä ajoin. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi.
- Hienonna purjo ja kuullota pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin kolme kertaa suuremmaksi kuin lohipala. Säästä ylijäänyt taikina koristelua varten. Nosta lohi taikinalevyn keskelle. Pirskottele päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.Levitä fileelle paistetut purjot ja sienet.
- Vatkaa munan rakenne kevyesti rikki. Voitele taikinan reunat munalla. Käännä reunat tiukasti kiinni siten, että sauma tulee lohipalan alle. Voitele pinta munalla.
- Ota ylijääneestä taikinasta piparimuotilla kuvioita ja kiinnitä ne lohitaikinapaketin pintaan munalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Paista ylijääneestä taikinasta tikkuja. Ne maistuvat mainiolta sellaisenaan.