
SOS eli smör, ost ja sill on perinteinen ruotsalainen kesäherkku. Siinä voi, juusto ja silli kohtaavat maukkaat varhaisperunat.
S.O.S (Smör, ost och sill) eli ruotsalainen perunaherkku
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
- Hienonna sipulit varsineen. Leikkaa juusto pitkiksi, kapeiksi tikuiksi. Valuta sillistä neste pois ja leikkaa halutessasi pienemmiksi paloiksi.
- Puolita tai viipaloi lämpimät perunat tarjoiluvatiin. Asettele päälle sipulit, juusto ja silli. Rouhi mausteeksi suolaa ja pippuria.
- Kuumenna voi kattilassa ja anna sen ruskistua pähkinänruskeaksi. Kaada voisula perunaseokseen ja tarjoile heti.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.