
Tee jäädyke edellisenä ja tarjoile seuraavana päivänä.
Valkosuklaajäädyke ja vadelmakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata puolet vadelmista ja soseuta ne kevyesti. Säästä puolet vadelmista kastikkeeseen.
- Sulata 100 g valkosuklaata vesihauteessa. Kiehauta kattilassa tilkka vettä. Lisää kattilan päälle kuumuutta kestävä kulho ja sulata suklaa paloina. Jäähdytä.
- Raasta toinen 100 g valkosuklaata raastimella.
- Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes seos on sakeaa ja kiiltävää. Sekoita keltuaiset ja jäähtynyt valkosuklaa yhteen.
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita yhteen keltuaisseoksen kanssa.
- Yhdistä kaikki aineet kevyesti käännellen yhteen. Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Jäädytä yön yli.
- Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kopauta vuokaa napakasti leikkuulautaan ja kaada jäädyke laudalle.
- Kuumenna kattilassa loput vadelmat ja mausta sokerilla. Tarjoa lämmin vadelmakastike jäädykkeen kanssa.
Vinkki! Voit laimentaa kastiketta hieman vedellä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.