Pakkasmehu punaherukoista
Ainekset
Työvaiheet
Huuhdo marjat tarvittaessa. Täytä höyrymehustimen alin kattila vedellä.
Kaada marjat ja sokeri kerroksittain mehustimen siiviläosaan siten, että alimmaisena ja päällimmäisenä on marjoja.
Sulje kansi tiiviisti ja anna veden kiehua kunnolla noin puoli tuntia.
Valuta ensimmäinen mehuerä kannuun ja kaada takaisin marjojen päälle. Anna lopun mehun valua kattilaan.
Sekoita vaniljasokeri pieneen määrään mehua ja lisää seos koko mehuerän joukkoon.
Kiehauta mehu vielä, jäähdytä ja pakasta pakastusrasioihin, -pulloihin tai jääpalamuotteihin. Täytä rasioista kaksi kolmasosaa, jotta mehulle jää riittävästi laajenemisvaraa. Tarvittaessa makeuta sulatettua mehua lisää.
Vinkki! Samaan tapaan voit valmistaa höyrymehua myös muista marjoista ja hedelmistä, joko yhdestä marja- tai hedelmä-laadusta tai sekoittaa useampaa keskenään.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.