
Loppukesän raparperit sopivat hyvin mehuun. Mustaherukan lehdet ja minttu maustavat maukkaan mehun Louhisaaren juoman tapaan. Herukanlehtijuoma laimennetaan janon sammuttajaksi kuplavedellä tai kuohujuomalla.
Herukanlehti-raparperimehu
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele mustaherukan ja mintun lehdet. Pilko raparperit. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää mustaherukan lehdet, minttu ja raparperit. Sekoita joukkoon sitruunahappo. Peitä kattila kannella ja anna juoman tekeytyä 12 tuntia huoneenlämmössä.
- Laita puhdas harsokangas isoon siivilään ja siivilä kulhon tai kattilan päälle. Siivilöi lehdet ja raparperit pois juomasta. Purista varovasti kaikki irtoava neste talteen. Sekoita sokeri nesteen joukkoon, kunnes se liukenee.
- Desinfioi lasipullot ja korkit. Pullota juoma lämpimiin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä juoma jääkaapissa.
Sormuksen ja kynsien pesu... Käsihygienia kohillaan. Hygieniapassi ilmeiseti suorittamatta ja jää... Miten tällaisia saastakäpäliä päästetään keittiöhommiin... :-(
Louhisaaren juoma käytetään hiivan avulla. Tämä on siis mustaherukanlehtimehun perusohje, joka uutetaan sitruunahapolla.