
Ruusunmarjojen puhdistaminen vie paljon aikaa, mutta vaiva kannattaa. Jo pieni määrä upeaa ruusunmarjaa tuo mahtavan lisän omenahillon makuun.
Ruusunmarja-omenahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ruusunmarjat, poista kannat ja tupsut. Halkaise. Poista siemenet pikkulusikan varrella.
- Pese ja lohko omenat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria, riittää kun poistaa siemenkodat.
- Laita ruusunmarjat, omenat ja vesi kattilaan ja anna kiehua sen aikaa kunnes marjat ja omenat ovat pehmenneet. Aikaa tähän menee 20–40 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella kattilassa sileäksi.
- Lisää sokeri soseeseen ja kiehauta. Anna kiehua pari minuuttia.
- Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.