
Klassikkoherkku saa uuden säväyksen ruusuvedestä. Jos kaikki eivät mene parempiin suihin, pikkuleivät säilyvät viileässä muutaman viikon.
Ruusulusikkaleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna rasvaa pannulla, kunnes se on vaalean kullanruskeaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää sokerit sekä ruusuvesi. Sekoita kunnes seos on haaleaa.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita mureaksi seokseksi.
- Pyöritä taikinasta peukalonpään kokoisia palloja. Painele pallot kevyesti teelusikan lusikkapesään ja liu'uta varovasti uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pikkuleipiä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä.
- Levitä hilloa pikkuleivälle ja nosta toinen pikkuleipä kanneksi. Täytä kaikki piparit näin. Pyörittele pikkuleivät sokerissa.
Vinkki! Lisää ruusuvettä varovasti, vähän kerrallaan. Sen maku voi olla melko voimakas.
...ja kukahan myy sitä ruusuvettä....?
Elintarvikekäyttöön soveltuvaa ruusuvettää myy mm. Ruohonjuuri.
Lopputulos oli pettymys. Itse en maistanut ruusua ollenkaan, mutta eivät olleet ollenkaan niin hyviä kuin mitä aiemmin olen tehnyt. Tätini maistoi ruusuveden outona sivumakuna.