
Lasagne ei aina kaipaa jauheliha-tomaattikastiketta. Pelkistä kasviksista syntyy vähintään yhtä mehevä ruoka.
Lue myös, miten uudet jauhelihan vaihtoehdot maistuivat makaronilaatikossa:
Kasvislasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
- Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.
- Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.
- Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.
Aivan taivaallista. Kerran korvasin kasvisliemen yrteillä ja tomaattimurskan tomaateilla - maukas, mehevä kasvisten maku vailla kitkeryyttä. Isotöinen mutta kun jaksaa tehdä niin kelpaa kelle tahansa (paitsi meidän lapsille, vielä.. ?).
Miltähän maistuisi, jos jättää pois hunajan, voin, kuohukerman, parmesanin ja mozzarellan? Lasagne-levyt saattaa myös sisältää kananmunaa.
Missä se resepti on? Tuossa on vain aineet lueteltu!?
Työvaiheet kohdasta löytyy ohjeet ?
Keita lasagne ensin pehmeaksi, ja kuivaa.
Kasvisten tilalle naudanlihaa tai tonnikalaa. Sitten on hyvää.
Tuommosta rehukakkia en syö.
Yritin raastaa pannulla vihanneksia mutta ei onnistunut.
No haloo tämä onkin LAKTO-OVOVEGELASANGE, ei mikään vegaani!! Syökää kanaa ja imekää parsaa! Itse aion tehdä tällä ohjeella sillä olen lakto-ovovegetaristi! Toinen erittäin hyvä kasvislasange löytyy valionsivuilta nimellä Kahdenjuuston kasvislasagne! Ja jokainen voi tuunata lasagnensa sellaiseksi kuin haluaa, typerää tulla natisemaan jos kaipaat vaikkapa lihaa!
Onpas erinomaista.
Vannoutuneena lihansyöjänä päätin kokeilla ja nyt kävi niin että jäin 'koukkuun'.
Samoin kävi vaimolle.
Vegaani en ole, tavallinen suomalainen makkaraa ja lihaa syövä mies, mutta tämä ei kaipaa lihaa alkuunkaan.
Hunajaa en lisännyt, muutoin aikalailla ohjeen mukaan. Mozarellaa hieman enemmän laitoin.
Kiitos reseptistä.
Tuntui hieman isotöiseltä raskaan työpäivän jälkeen, mutta kun ensimmäisen haarukallisen sai syötyä niin päivän murheet unohtui. Oli aivan uskomattoman hyvää! Hunajan unohdin laittaa, mutta olisiko ruoka sitä kaivannut... en tiedä. Ehkä ensi kerralla koitan lisätä jos muistan. Eli tätä teen uudelleen. Suosittelen!
Tää oli kyllä todella hyvää, nam
Todella hyvää! Juustokastikkeen tein kermalla ja maidolla sekä juustona pelkästään mozzarella. Mausteina vain suola, pippuri. Pari lautasellista juuri söin, suosittelen kokeilemaan!
Aivan mahtava resepti! Tällä kesyttää vannoutuneemmankin lihansyöjän ? (paitsi nirsoja lapsia ei niin helpolla). Helppo, mutta vie aikaa sen vajaan tunnin valmistaa + kypsyminen.
Kesäkurpitsa ( munakoiso) imii myös lasagne levyjen sijaan. Voidaanko puhua lasagnesta onkin eri asia.
Joka tapauksessa siivut on hyvä "itkettää" raakana liian nesteen poistamiseksi.
Eli itse teen sen morttelissa hienonnetulla Himalajan suolalla jolloin hyvin pieni määrä pulverimaista suolaa leikatuille siivuille (noin 15min itketys /puoli) ja kuivaus talouspaperilla imee liian suolan.
Olipa kyl hyvää. Vannoutuneimmatkin lihalasagnen ystävät tykkäs tästä kovasti!